Moderní design interiéru v současném stylu

 

Elegantní a moderní design interiéru v současném stylu je vhodný pro byty, kanceláře nebo domy. Je pohodlný, funkční, neomezuje vnitřní tvůrce v zařizování. Návrháři definují takové «současné» interiéry v moderním stylu, které nezapadají do estetiky high-tech nebo minimalismu. Přestože se současné styly objevily nedávno, získaly si fanoušky po celém světě. Zjednodušeně řečeno, díky jednoduchým principům úpravy a výzdoby prostor, které jsou založeny na zdravém rozumu a pohodlí.

Historický aspekt

Moderní styl začíná od poloviny dvacátého století. Základem pro jeho vzhled byl skandinávský styl, konstruktivismus a minimalismus. Malá technická místnost a samostatné apartmány jsou vybaveny skromně, ve vstupu do vnitřku je výzdoba a masově vyráběný nábytek. Celkový dojem doplňují obrazy a dekorativní předměty. V tomto moderním bytě s lakonický skromným vybavením lze spojit s objekty z různých epoch a stylů. Současný styl v interiéru stále čerpá z poválečných moderních domů, tento směr se nazývá eklekticismus. To znamená, že v moderním minimalistickém interiéru byly rozpoznány známky jiných stylů.  Architekti a designéři se snažili vytvořit pohodlný a cenově dostupný nábytek.

Na konci dvacátého století, byl tento nábytek v téměř každé evropské, americké nebo ruské rodině. Například, kuchyňské linky nebo stěna v obývacím pokoji. Vývojové nápady byly dobře přijaty veřejností, protože konstruktéři byli schopni nabídnout funkční, elegantní a cenově dostupný nábytek. Některé kusy nábytku jsou stále používány v každodenním životě, s moderním vzhledem.

Na čem je založen moderní styl

Vytváření designu interiéru v moderním stylu nemusí dodržovat přísná pravidla s ohledem na historickou epochu. Stačí dodržet barevné schéma, koupit designový nábytek a ušít závěsy pro konkrétní návrhy.  Tento styl je velmi pohodlný a snadno realizovatelný.  Základní báze – pohodlí, jednoduchost a funkčnost.