Práce doma stojí? Hodinový manžel je tady pro vás

Službu hodinové manžela není nutné dlouze představovat. Hodinový manžel je opravář profesionál, který zvládne v krátkém čase mnohé domácí práce. Tohoto jedinečného řemeslníka nevyužívají pouze vdovy, svobodné dámy a senioři nebo postižení lidé. Hodinový manžel je oblíbený i u mužů, kteří jsou zaneprázdněni kariérou, zálibami nebo čímkoliv jiným. Hodinový manžel nenabízí pouze kompletní služby pro domácnost a servis spojený s běžnými každodenními opravami v domě a na zahradě, ale lze si některé šikuly pozvat i do firmy, kanceláře apod.

Kde se nápad hodinového manžela zrodil?

Tento úžasný nápad využít mužské manuální zručnosti se zrodil v roce 2003 ve městě Perm na Urale, v hlavě Niny Rachmaninové. V krátké době zaznamenala o tuto službu ohromný zájem, a tak své podnikatelské aktivity přestěhovala do Moskvy. Zde založila firmu na pronájem „manželů“ a tamní ženy denně volaly na její číslo jako o život. V Česku jako první se službou hodinového manžela v roce 2005 začal Vladimír Šimík z Brna, zkusil to a pochopitelně ani on nebyl bez práce. V tuto chvíli je evidováno přes 400 firem a živnostníků, kteří se tomuto oboru věnují. Zakázky pracanti přijímají buď telefonicky na dispečink, anebo si dáte do hledáčku hodinový manžel a vyrojí se vám spousta webových stránek s příslušným kontaktním formulářem a manžel se pak už ozve sám. Mnohdy dochází i ke komickým situacím, kdy si některé ženy špatně vyloží funkci hodinového manžela a těší se na sexuální zážitek. Umíte si sami přestavit, asi jak zareagují, když za dveřmi místo navoněného hezouna stojí upocený chlápek v montérkách s velkou brašnou hozenou přes rameno.

Služby hodinového manžela

Tito pracanti jsou schopni za rozumnou cenu opravit zásuvku, světlo, zvonek, pomohou s montáží nábytku, naštípají dřevo, dovezou nákup, vymění vodovodní baterii, navrtají poličku, opraví záchod, vymění WC, vyčistí ucpaný odpad, namontují garnýž, zavěsí lustr, posekají trávu, odhrnou sníh apod. Firmy, které zaměstnávají hned několik hodinových manželů, toho nabízejí o mnoho více – pokládání plovoucí podlahy, opravy poškozených podlah a obkladů stěn, výměnou jejich částí: dlažba, obkladačka, plovoucí podlaha, opravy dveří, klik a pantů dveří, centrování a zkracování, výměna zámků a vložek do zámků, výměna elektrických zásuvek a přepínačů světel, montáž a funkčnost elektrospotřebičů s pohyblivým elektrickým kabelem zakončených vidlicí, skrytý rozvod přípojných vodičů k domácímu kinu a rozmístění reproduktorů, čištění počítačových sestav, malířské práce menšího rozsahu, opravy prasklin stěn, poškozených podlah a obkladů stěn, svařovací práce a výroba jednoduchých výrobků z kovu … a tak dále!