Proč stojan na balkoně pro květiny?

V současné době stále více a více lidí pěstuje květiny na balkonech, kde v minulosti měli hromadu starých a nepotřebných věcí. A to není překvapující, protože stávající budovy, mají větší plochu bytu i balkonu, takže mají pro skladování věcí mnohem více prostoru v bytové jednotce. Květiny s vášni nepěstují jen ženy, ale i muži. A pokud chcete umístit všechny vaše květiny na jednom místě, budete potřebovat na pomoc stojan na balkoně.

Proč stojí za to si stojan koupit?

Jak víte – často balkony se nachází na slunné straně. To je důvod, proč tam jsou příznivé podmínky pro pěstování hrnkových rostlin. Aby bylo zajištěno útulné a příjemné prostředí pro oči, je vhodné použít stojan pro balkónové květiny. Zvláště užitečné jsou police na balkon v případě, že v bytě není komora. Koupit kovový regál je velmi jednoduché jak v obchodech, tak na internetu, pouhým kliknutím na několik tlačítek.

Tipy pro výběr stojanů

Bez ohledu na to, ze kterého je vyroben materiálu, v každém případě musí splňovat několik požadavků:

Kompaktní velikost – šířka balkonu není příliš velká, takže nosič musí být vložen do úzkého výklenku;

Stojany na květiny musí dobře přenášet světlo v místnosti – jinak ho nemá smysl kupovat;

Regály jsou dodávány s dveřmi a bez nich. V tomto případě je lepší zvolit otevřený, bez dveří. Stojan na zamykání volíme v případě, že si do něj ukládáme věci. S nástupem chladného počasí, musí být květiny přesunuty do bytu. Police jsou dřevěné a kovové. A každý materiál má své výhody.

Dřevěné regály

Ty lze zakoupit v obchodě interiéru a na internetu. Dřevo vytváří pocit komfortu, má příjemnou vůni, šetrné k životnímu prostředí, ale má některé nevýhody. Dřeviny jsou nestabilní vůči teplotě, vysoké vlhkosti a mohou hnít. Kromě toho je takový nosič těžký a je nepravděpodobné, že výrobce zajistí funkci měnění výšky polic.

Kovové regály

V tomto případě jsou výrobky vyrobeny z oceli, takže unesou těžší předměty, než dřevo. Tyto regály mají zřetelnou výhodu –  zvýšená odolnost proti nárazu, odolnost proti opotřebení a ochrana proti korozi (rzi), vzhledem k další vrstvě zinku nebo polymerů. Máte možnost zvolit si regál s kombinovaným materiálem – dřevo a kov.