Zahradní oslava

Aby vaše rodinná BBQ party, zahradní slavnost nebo kulturní aktivita dopadla v pořádku, nenechte si ji zkazit špatným počasím. Perfektní řešení představují tzv. párty nebo zahradní stany, které ochrání před deštěm, vítrem i horskými slunečními paprsky. V následujícím článku vám ukážeme pár tipů ohledně pořizování těchto stanů.

  • Kolik lidí se má do stanu vejít? Pro malou rodinnou oslavu je vhodný stan o rozměru 3×3 metrů. Pokud se domnváte, že do tak malého stanu se tolik hostů nevleze, pak nejoblíbenější variantou je rozměr 3×6 metrů. Co se týče větší kapacity, stany se ještě vyskytují ve velikostech 3×9 a 6×12 metrů, ten se ale hodí už pro opravdu profesionální akce.
  • Zvolte ideální typy konstrukce. Dnes se zahradní párty stan nabízí ve dvou variantách konstrukcí. Jedná se o klasickou konstrukci a nůžkový typ stanu. Klasická konstrucke má tu výhodu, že je levnější, ovšem jeji stavba potrvá několik desítem minut. Naopak nůžkový stan je za pár vteřin rozložen, ale jeho jednoduchost je kompenzována vysokou cenou. U žádného typu se nemusíte bát lepší, či horší kvality, obě varianty jsou po kvalitativní stránce srovnatelné.
  • Možnost složení a uskladnění. Nezapomínejte, že většinu času bude párty stan složený ve vašem sklepě, nebo jiné místnosti. Pokud váháte mezi jednotlivými prodejci, mohla by u vás rozhodnout možnost praktická taška jako součást balení.
  • Do deště nebo proti slunci? I když v dnešní době by měl už každý stan ochránit před dešti, obecně se doporučuje koupit ten s vyšším obsahem PVC v tkanině. Některé typy jsou přímo vyrobeny z nepromokavého polyetylenu, který dovnitř nepropustí ani kapičku.

Nejcennější radou při výběru stanu se ale stává cena. Nenechte se ošálit cenou, a nehledejte ten nejlevnější, dost často totiž můžete narazit na špatnou kvalitu.