Pergola aneb Venku jako doma

Léto se dostavilo víc než o měsíc dřív.

Ať už seriózní ekologové a astronomové nebo šarlatánští astrologové věští o globálním oteplení cokoli, faktem je, že se nám v čím dál delší teplé části roku právě teď a tady nechce být uvnitř.

Ne každý umí docenit, že žijeme v půvabně pestrém, nikoli však extrémním, podnebném pásmu, kde dlouhodobě netrpíme ani pouštním suchem ani subarktickým vlhkem, ale mírně zakoušíme horka, vlhka i zimy.

Posezení předsunuté před obývací pokoj, kuchyň nebo jiný obytný prostor je báječná relaxační i velmi praktická záležitost.

Zajistí zvětšení obytné části domu i prožitek volného prostoru, kterýžto dává větší rozměr nejen lidským příbytkům, ale i rozletu osobnosti.

Před ranní rosou, deštěm a přílišným sluncem sebe i nábytek ochráníme snadno pergolou nebo markýzou. Záleží na místě a požadované funkci, přičemž i funkce dekorační není zanedbatelná. Vkusně vybraná markýza umí architektonicky oživit i zcela fádní fasádu a třeba dřevěná pergola vytvoří středomořský flér.

Libůstkou společnosti Maron CZ je pak pohyblivé zastřešení pergol, které je vyrobené ze speciální zesílené třívrstvé tkaniny Precontraint 602. Bez problému odolává dešti, kroupám i velmi silnému větru. Zároveň je tkanina nepromokavá, nehořlavá a odolná vůči UV záření, takže si zachovává svou barvu.

Zastřešené venkovní posezení je kouzelné i prodloužením outdoorové sezóny oběma směry, a to do jara i do podzimu. Letošní jaro už nestihnete, neb po zimě nastoupilo navzdory kalendáři rovnou letní počasí, ale astronomické léto a podzim můžete klidně romanticky užívat s „krásnou markýzou“, aniž by vaše žena žárlila.