Jak vytvořit svou vlastní elektřinu

Generování vlastní elektřiny – to nejlepší, co můžete udělat v boji za energetickou nezávislost. Tato elektřina může být použita k otevření brány nebo garáže, zahrnují venkovní osvětlení, možnost prodeje do sítě a snížit jejich náklady nebo dokonce úplně se odpojit od veřejné sítě.  Co budete potřebovat? Měnič, regulátor nabíjení, hluboké nabíjení baterie.  A pak záleží na výběru zdroje: Solární panely (fotovoltaické), větrný generátor, elektrárna Micro-hydro, motor.

Solární panely

Solární panely 

Jsou běžně a nabízejí řešení s mnoha výhodami. Pracují v mnoha částech světa a modulární verze může být rozšířen tak, aby vyhovovala vašim potřebám. Existuje spousta moderních výrobků. Panely musí být natočeny na jih k slunečnímu světlu (na sever na jižní polokouli, a to až blízko rovníku). Úhel by měl být nastaven v závislosti na zeměpisné šířce, ve které jste. Pevná podpora může být instalována na samostatné struktuře (kde můžete umístit regulátor baterie a nabíjení) nebo na stávající střechu. Instalace je jednoduchá. Existují i panely, které se otáčí za sluncem, jsou účinnější, ale dražší. Proto můžete přidat pár panelů na pevných nosičích na vyrovnání rozdílu. I toto důmyslné mechanické zařízení, které se snadno zlomí a mají pohyblivé díly, se časem opotřebovávají.  Jen proto, že deklarovaný výkon solárních panelů je 100 wattů, neznamená to, že jsou schopné produkce po celou dobu.  Doporučuje se začít v malém. Kupte jeden nebo dva solární panely pro start. Mohou být instalovány v několika fázích, takže nemusíte od začátku utrácet obrovské částky.  

Větrné turbíny

Větrné turbíny

Je to také skvělé řešení pro mnoho oblastí. Někdy může být i nákladově efektivnější než sluneční energie. Můžete použít domácí větrné turbíny vyrobené ze starého auto alternátoru. Návod naleznete na internetu. Ovšem to není doporučeno pro začátečníky. Větrná energie, má však několik nevýhod. Vysoká turbína zasahuje nehezky do krajiny a to se nemusí líbit vašim sousedům. Pro větrnou energii potřebujete více či méně konstantní vítr.  Větrná energie je často efektivní při použití jako doplněk k systému solárnímu a vodní energie.