Kvalitní prostěradlo vám zajistí komfortní spánek

Prostěradla jsou nepostradatelnými pomocníky během spánku, neboť se velkou měrou podílí na jeho kvalitě. Jelikož stejně jako povlečení přichází do úzkého kontaktu s pokožkou, měli bychom vybírat příjemné materiály, s nimiž se nám bude dobře usínat.

Froté je osvědčeným průkopníkem

Froté prostěradla jsou prvním typem prostěradel, která nahradila dříve tolik používané plátno. Ihned se díky své gumě po obvodu stala hitem, neboť převlékání postele je mnohem snadnější. Také jsme si hned oblíbili jejich snadnou údržbu a fakt, že se nemusí žehlit. Froté prostěradla bezpečně poznáme podle jejich typického smyčkového povrchu, který zvyšuje komfort spánku, protože je velmi příjemný na omak. Stejně jako ručníky jsou velmi savé, a tak se na lůžku nebudeme potit. Co se týče péče, doporučuje se používat sušičku, pokud ji máte, neboť vlákna zůstanou dlouho nadýchaná.

Chladivý dotyk

Máte-li raději hladké povrchy, jersey prostěradla jsou pro vás to pravé. Oceníte je především během horkých letních nocí. Ať už pokukujete po froté nebo žerzeji, zajímejte se o gramáž prostěradel. Udává totiž jejich kvalitu. Upřednostňujte prostěradla o gramáži min. 145 g/m2, neboť budou i po několikerém vyprání držet tvar. Všímejte si rovněž hustoty tkaniny, která též vypovídá o kvalitě prostěradla.

Nejen dekorativní, ale též praktický doplněk

Bavlněná prostěradla mnoha odstínů a barev společně s povlečením jsou výrazným dekorativním prvkem každé ložnice. Zároveň slouží jako ochrana matrace před jejím znečištěním. Rodinám s malými dětmi, které se teprve učí chodit na záchod, se doporučují nepropustná voděodolná prostěradla. Zabrání proniknutí tekutiny do matrace během případné noční nehody. Tento typ prostěradel je vhodný i v případě vysokých horeček, když se nadměrně potíme. Pohltí veškerou vlhkost.