To nejlepší povlečení pro váš komfortní spánek

Věděli jste, že v ložnici prospíme více než třetinu života? Pokud se ráno probouzíte rozlámání a nevyspalí, může být viníkem špatný výběr matrace a lůžkovin. Řeč není jenom o polštáři a přikrývce, ale též o povlečení. To by mělo být prodyšné a příjemné na dotyk. Podle čeho vybírat?

S bavlnou neuděláte chybu

Bavlněné povlečení je po mnoho generací osvědčenou stálicí mezi ložními materiály. Jeho oblíbenost je založena na přírodním materiálu, který je velmi příjemný a šetrný též k citlivé dětské pokožce. Z toho důvodu je dětské povlečení vyráběno hlavně z bavlny. A to v rozměru do postýlky i v klasické délce. Skvěle absorbuje vlhkost, má dlouhou životnost, nestudí a neklouže. V neposlední řadě oceníte jeho snadnou údržbu. Vysokou míru hygienického standardu udrží praní a žehlení při vysokých teplotách. Bavlněné povlečení je doporučováno i alergikům, protože se při zmiňované péči za vysokých teplot z něho spolehlivě odstraní roztoči a prach.

Povlečení pro dlouhány

Co se týče rozměrů povlečení, nabízí se nám hned několik variant. První z nich je klasický rozměr 140 × 200 cm, velmi oblíbená je velikost 200 × 220 cm neboli provedení na francouzskou postel. Oba partneři tak spí pod jednou přikrývkou. Máte-li doma dlouhána, jemuž pod běžnou délkou peřiny vykukují nohy, pořiďte mu prodloužené povlečení o délce 220 cm.

Nebude vám zima ani vedro

Rozlučte se s propocenými nocemi v horkém létě. Zvolíte-li povlečení z mikrovlákna, bude vás příjemně chladit. Díky svému materiálu je lehké jako peříčko. Jeho hebký dotyk si zcela jistě zamilujete. Naopak v zimě sáhněte po mikroplyši, který vás prohřeje ze všech stran. Jeho husté jemné chloupky zimu k vašemu tělu nepustí. V obou případech uvítáte snadnou údržbu. Povlečení po vyprání rychle schne a nemačká se, tudíž ho nebudete muset žehlit.