Pohodlný převoz kol bez problému zajistí kvalitní nosič na auto. Jaký zvolit?

Letní prázdniny se blíží do své cílové rovinky a rodiny s dětmi školou povinnými přemýšlejí nad tím, jak využít krásného srpnového počasí, aby podnikly během zbývajících týdnů poslední letní dovolenou. Jednou z lákavých možností je rodinná cyklo dovolená po českých luzích a hájích, které skýtají spoustu přírodních i kulturních skvostů čekajících na objevení. Když se budete navíc mezi jednotlivými oblastmi přesouvat autem, stihnete toho vidět i zažít během prodlouženého víkendu víc než dost. Bez dobře vybraného nosiče kol na auto to ale nepůjde. Jak vybrat ten správný a jaký typ upevnění bude pro vás nejlepší?

Střešní nosiče kol jsou cenově nejdostupnější, zároveň se i poměrně jednoduše uchycují. Ještě jednodušší je ale manipulace s nosiči na tažné zařízení. To však ne každé auto má. Naopak trochu náročněji může na první pohled vypadat instalace nosičů na páté dveře, není to ale nic složitého. Navíc jde o prostorově nejúspornější variantu, která nejméně ovlivňuje jízdní vlastnosti auta.

Na Autodoplňky-obchod.cz najdete pečlivě vybrané a vyzkoušené střešní nosiče hned několika různých výrobců. Pokud si nejste výběrem jisti, odborně proškolený personál vám rád pomůže osobně. K dispozici jsou na zákaznickém telefonním čísle nebo reagují na dotazy prostřednictvím e-mailu.

Nosič na střechu, tažné zařízené nebo páté dveře?

Střešní nosiče kol jsou jednou z nejdostupnějších variant převozu kol. Jejich instalace je jednoduchá a poměrně rychlá. Na druhou stranu mírně zhoršují jízdní vlastnosti a lehce zvedají spotřebu paliva. Nejde ale o nic zásadního a v klasickém provozu to nejspíše ani nepoznáte. Střešní nosič vyberete přímo pro svůj model auta.

Pokud má auto tažné zařízení, je možné převážet kola pohodlně a bezproblémově na nosiči k němu připevněnému. Velkou výhodou tohoto způsobu převozu kola je jednoduchá a při troše cviku i rychlá instalace celého zařízení. Když už víte jak na to, zvládnete to do minuty. Nosič kol na tažném zařízení navíc neovlivňuje jízdní vlastnosti auta, pouze o něco málo prodlužuje jeho délku vozidla. Jedinou drobnou komplikací tak může být potřeba třetí SPZ. Tu ale není problém za pár stovek jednoduše vyřídit na registru silničních vozidel.

Nosič na zadní, páté dveře představuje elegantní a praktický způsob přepravy až čtyř kol, takže pro rodinnou cyklo výpravu ideální. Nemění výšku a zásadně ani délku auta; jízdní vlastnosti i spotřeba také zůstávají téměř neměnné. Instalace zařízení je poměrně jednoduchá a nezabere více než pár minut, není však možná na všechny typy auta. Nejčastěji nastává problém u sedanů. Na e-shopu Autodoplňky-obchod.cz jsou v nabídce nosiče kol na zadní dveře, které jsou už vyzkoušené a rozdělené podle konkrétních značek i modelů. Přehledně uvidíte, zda zrovna na vaše auto nosič pasuje.