Proč byste měli přemýšlet nad terasou na zahradě?

Pokud rodinnému domu náleží i rozsáhlá zahrada, byla by obrovská škoda, kdyby se část nevyužila pro vybudování terasy s posezením. Současný trh je poměrně rozmanitý a nabízí vám nepřeberné množství možností, co se samotné realizace týká. Terasa kromě jiného zvýší celkovou hodnotu nemovitosti jako takové.

Používejte kvalitní ošetřené dřevo, případně kompozitní palubky, které v posledních letech získávají stále více na oblíbenosti pro jejich odolnost a dlouhou životnost. Co se týče ceny, na jakou se terasa vyšplhá, záleží především na velikosti a vaší náročnosti. Ujasněte si však, jaký rozpočet jste ochotni do terasy investovat.

Terasy jsou nenáročné na údržbu

V případě, že zvolíte bezúdržbový materiál a připravíte podklad na instalaci, terasa vám vydrží dlouhou dobu. Jestliže je vyrobená ze dřeva, musíte ho jednou za rok natřít ochranným lakem, ale jinak se o palubky nemusíte nijak starat.

S materiálem jako takovým souvisí i životnost. Používejte nerezové vruty, které jsou odolné proti korozi. Stejně tak nezapomeňte na distanční podložky a rektifikační terče. Všechno seženete v e-shopu Gardina.cz, který se na realizaci teras zaměřuje.

Nekonečné možnosti designu

Fantazii se meze nekladou, což platí i v případě budování terasy. Vybírat si můžete z nepřeberné škály designů. Samozřejmě je možné mít terasu i betonovou či vydlážděnou, ovšem výborně vypadá jednoznačně dřevo, které dokonale zapadne do celkového prostředí zahrady. Dřevo si můžete nabarvit podle potřeb, případně mu necháte zachovaný původní vzhled.

Připravte si tedy návrh, jak by měl výsledek vypadat. Pusťte se do práce. Jestliže však nemáte s těmito činnostmi zkušenosti, ani nejste zručný kutil, je dobré přenechat práci spíše odborné společnosti s letitými zkušenostmi.