Záclona – dokonalá dekorace místnosti

Útulný a harmonický domov je přáním každého člověka. Styl a doplňky v interiéru jsou důležitými prvky bydlení, dodávají každé místnosti barevnost a obohatí styl. Jedním z dekorativních prvků, které mohou proměnit prostor, jsou záclony. Výběr textilií bývá konečnou fází tvorby interiéru. Ovšem v mnoha případech jde ne o zrovna nejjednodušší záležitost, protože nesprávně zvolený bytový textil může působit nudně, nevhodně nebo dokonce nevkusně.

Jak vybrat dokonalé záclony pro každé okno

Je třeba nejdříve určit proporce místnosti. Tento zdánlivě nepříliš důležitý detail může ovlivnit celý vzhled místnosti. Pokud je pokoj úzký a v mnohém připomíná spíše pouzdro na tužky, nejsou tmavé závěsy zrovna ideální, stejně jako záclony s velkými vzory. Zde se vybírají záclony spíše jemného vzoru. Záclony do kuchyně jsou pořizovány, aby místnost provzdušnily a prosvětlily. Naopak záclony v obývacím pokoji by měly poskytovat majitelům soukromí. Také tento dekorativní prvek podtrhuje celkový styl místnosti a na výběr je široká řada elegantních záclon. Ty mohou být zdobeny minimalistickými liniemi, nebo dokonce ozdobnými lemy.

Kusové záclony

Dnes se zákaznice mohou setkat i s nabídkou kusových záclon, které jsou zhotoveny v určitých rozměrech. Jsou tedy vhodné pro daný rozměr okna. Je to jednodušší, a navíc jsou to hotové záclony, které mají rozměrově daný oblouk, nebo zkrácené tvary a podobně. Všechny tyto kusové záclony a jiný bytový textil je obohacen o velké množství vzorů jak květinových, tak abstraktních i dětských.

Bytový textil není jen o záclonách

Doplňky v interiéru hrají velkou roli. Bytový textil není výjimkou. K romantice, dokonalosti a pohodlí přispívají dekorační polštáře, povlečení v pestrobarevném provedení, plné originálních vzorů a kvalitních materiálů. Závěsy zase doplňují záclony a vzor závěsů může zdobit i povlaky na polštáře. Možností je hodně a záleží na fantazii a stylu majitele bytu.