Toužíte po americké lednici? Má řadu výhod

Známe je pod názvem americké lednice, odborně se jim ale říká Side by Side. Obvykle bývají dvoukřídlové, jedny dveře vedou do lednice a druhé do mrazáku. V dnešní době si lidé málokdy pořizují velký stojací mrazák, a tak se americká lednice s řešením půl na půl zdá jako skvělá volba.

Americké lednice jsou opravdu velké. Hodí se tedy především vícečlenným rodinám nebo domácnostem, které jsou zvyklé zásobit se potravinami na delší dobu předem. Objem vnitřního prostoru takové lednice totiž bývá i větší než 500 l.

Šikovná lednice se spoustou funkcí

Moderní spotřebiče jsou chytré. Varné desky vám dokážou přivést vodu či mléko k varu, pračky si samy určí program podle množství prádla a lednice zvládají například připravit kostky ledu či ledovou tříšť, již nadrtí mlýnek. Běžný bývá také dávkovač chlazené vody.

Zřejmě vás napadlo, jak složité je odmrazovat obrovskou americkou lednici. Moc ne, většina jich disponuje technologií No Frost, díky ní je odmrazovat vůbec nemusíte. A co byste řekli na to, že když poklepete na tvrzené sklo na dveřích, ono se rozsvítí a vy vidíte obsah lednice? Nemusíte ji tedy otevírat. Výjimkou už není ani ovládání pomocí chytrého telefonu, takže si teplotu chladničky nastavíte i z dovolené.

Zvažte však i nevýhody těchto lednic

Zní to jako pohádka. Překrásné americké lednice, které se snad vždy stanou středobodem místnosti, si ovšem vybírají i svou daň. Především musíte mít dostatečně prostornou kuchyň, aby se do ní velká lednice vůbec vešla. Pak musíte počítat také s vyšší spotřebou energie, lednice je prostě větší a má silnější motor. Nevýhodou bývá i větší hlučnost, tu si ovšem můžete pohlídat. Dražší modely jsou pochopitelně tišší. Na závěr ještě nutno podotknout, že pokud si chcete americkou lednici užívat se vším všudy, tedy i s výrobníkem ledu a dávkovačem chlazené vody, budete muset zajistit přívod vody, což je problematické, když nemáte v plánu rekonstruovat kuchyň. Je-li ale americká lednice vaším snem, určitě si ho po zvážení negativ splňte.