Originální kuchyně je ta vyrobená na míru

Toužíte po opravdu originální kuchyni? Nechte si ji vyrobit na míru, a to přímo od výrobce!

O kuchyni se traduje, že je srdcem domova. Je pravda, že ta nejdůležitější rodinná rozhodnutí často padají právě za kuchyňským stolem.

Plánování

Stojíte v prázdné místnosti, která jednou bude vaší kuchyní, a přemýšlíte, kde začít? Při plánování kuchyně je třeba vzít v potaz hned několik faktorů, jako jsou její velikost, materiál a ergonomické vlastnosti. Pojďme si některé z těchto parametrů probrat o něco podrobněji.

Jakou velikost?

Velikost samotné kuchyně je samozřejmě závislá na velikosti místnosti, pro niž je určena. V malé si budete muset vystačit s kuchyní jednořadou, popřípadě chytře řešenou do tvaru písmena L, nebo-li rohovou.

Kuchyně jednořadá, rohová a s ostrůvkem

Tajemstvím úspěchu malých kuchyní je chytře naložit s každým centimetrem čtverečným. Velké místnosti si pak přímo žádají i o větší kuchyně, ať již do L, popřípadě U a s praktickým kuchyňským ostrůvkem. Ten může sloužit nejenom k přípravě pokrmů, nýbrž rovněž i stolování.

Zaměřeno na ergonomii

Při plánování kuchyně je třeba rovněž myslet na ergonomii. Při vaření často jde o vteřiny, proto by vzdálenosti mezi nejčastěji využívanými spotřebiči neměly být delší než tři kroky. To alespoň tvrdí profesionální kuchaři.

Úložné prostory

Myslete také na úložné prostory, tedy skříňky a zásuvky. Ty můžete nechat vybavit speciálními čidly, která vám usnadní jejich otevírání. A v malých kuchyních doporučujeme skříňky umístit až ke stropu. Budete překvapeni, kolik získáte úložného prostoru navíc.

Kuchyně do atypických prostor

Výzvou bývají kuchyně podkrovní či umístěné do jiných atypických prostor. Ty si přímo žádají výrobu na míru. Opravdu nádherné kuchyně vyrábí kuchyňské studio v Heřmanově Městci (https://www.lj-kuchyne.cz). Zde vám vyrobí kuchyni, která se stane ozdobou každé domácnosti.

Za kolik?

Zřejmě vás překvapí cena kuchyně na míru, která bývá mnohem nižší, než kuchyní nabízených v běžné obchodní síti, jejichž cenu výrazně navyšuje marže obchodníků. Volba je jasná, ne?