Aku vrtačka jako nezbytný nástroj pro truhláře

Truhlařina je velmi vážené a užitečné řemeslo, které se neobejde bez řady důležitého nářadí. Tradiční hoblík a pilu nahradilo profesionální nářadí, jež významně usnadní a urychlí výrobu. Práce se dřevem je tak mnohem přesnější a bezpečnější.

Co patří k základní truhlářské výbavě?

Určitě je to bytelný pracovní stůl neboli hoblice vybavený svěrkami, na něž se připevní dřevěný materiál. Dalším nepostradatelným nástrojem jsou nejrůznější pily, jimiž jsou okružní kotoučová, přímočará a mečová. V neposlední řadě to jsou nástroje sloužící k broušení dřeva, k čemuž poslouží hoblík, pásová a delta bruska. Skupinu potřebného truhlářského vybavení uzavírá vrtačka, bez níž se truhlář neobejde.

Aku vrtačka s multifunkčním použitím

Ať už se truhlařině věnujete profesionálně nebo patří mezi vaše koníčky, aku vrtačka vám velmi dobře poslouží k vrtání, šroubování a utahování. Bez potíží s ní můžete vrtat nejen do dřeva, ale též kovu, hliníku a plastu. Jelikož funguje na dobíjecí baterie, nebudete omezováni kabelem věčně zapojeným v zásuvce. Potřebujete-li pracovat delší dobu, pořiďte si akumulátor náhradní, jenž se bude během vaší práce dobíjet.

K profesionálním účelům

Aku-vrtačka cena se odvíjí dle modelu a způsobu použití. Ke kutilským pracím si vystačíte se základní modelovou řadou, zkušení truhláři již sáhnou po profi variantě. Od těch nejlepších modelů můžete očekávat bonusové funkce, jimiž jsou například maximální počet otáček pro rychlejší práci, LED osvětlení pracovní plochy, možnost nastavení utahovacího momentu v několika stupních, 2 rychlostní převodovku s celokovovou konstrukcí ozubených kol, technologie chránící vrtačku před prachem a stříkající vodou, rychloupínací systém, elektronická momentová spojka, impulzivní režim k vyšroubování pevně utažených šroubů.