Sáhněte po bílých letních šatem – trendu, který není pouhou sezónní záležitostí

Šaty jsou u žen obecně velice oblíbené, ale konkrétně bílým letním šatům se často vyhýbají. Důvodů existuje hned několik – pro mnoho žen je bílá barva fádní, nezajímavá, bojí se ušpinění nebo mají bílou barvu spojenou se svatbou, a tak se jim do ní příliš nechce. V tomto článku bychom vám rádi dokázali, že tomu tak není, protože pokud zvolíte správný střih, zajímavé provedení a dodržíte pár jednoduchých pravidel, nikdy nemůžete šlápnout vedle.

Sáhněte po bílých letních šatech, pokud hledáte univerzální letní outfit

Pojďme společně zbořit mýty o tom, že jsou modely v bílé barvě málo výrazné a do společnosti nevhodné. Vyzkoušejte je a nebudete litovat. Získáte totiž oblečení, které bude vhodné téměř ke všemu. A to jak barevně, tak účelově. Bílou barvu lze kombinovat prakticky se vším. Použít ji můžete také při všech událostech, na které se chystáte – tedy kromě svatby, pokud to není výslovným přáním nevěsty.

Rády byste vyrazily na pláž jen tak nalehko a nechcete, aby do vás cestou pražilo sluníčko? Bílé a vzdušné letní šaty budou ideální volbou. Pokud zvolíte vhodný střih i provedení, velmi snadno se z nich stane také oblečení na různé společenské akce. Jdete na večírek či do divadla? Nebojte se místo po malých černých sáhnout po malých bílých!

Hlavní důvody, proč sáhnout právě po bílých šatech

·  Jedná se o univerzální kousek, který můžete vzít na kteroukoliv událost

·  Lehce se kombinují

·  V horkém počasí vám v nich bude příjemně

·  Působí jemně, svěže a čistě

·  Vykouzlíte s nimi elegantní outfit, ve kterém budete působit mladistvě

I v bílých šatech můžete okouzlit své okolí!

Módní trendy a názory na to, co by se mělo v létě nosit a jaké barevné kombinace upřednostnit, se různí a neustále se mění. Všechna doporučení se ale shodují, že bychom měli dát přednost především sytějším barvám a barevným kombinacím. Bílou ve svém přehledu preferencí uvádí jen málokdo.

My bychom vás však rádi přesvědčili o tom, že i s bílou barvou naděláte mnoho parády. Není totiž bílá jako bílá. Pokud zvolíte šaty krajkové nebo v zajímavém střihu určitě s nimi upoutáte pozornost. Navíc na opálené pokožce vypadají jednoduše dokonale. 

Obecná pravidla pro nošení nejen bílých šatů

KOMBINUJTE MATERIÁLY

Při nošení monochromatických outfitů bude působit velmi dobře, pokud budete kombinovat různé materiály – hladké a se strukturou. V opačném případě byste mohly působit fádně.  Nezapomeňte si zkontrolovat, že konkrétní materiál není průsvitný.

ZVOLTE SPRÁVNÝ STŘIH A VELIKOST

Při výběru konkrétních šatů vycházejte z obecných pravidel a noste střihy, které sluší konkrétně vašemu typu postavy. Toto pravidlo neplatí jen při nošení bílé a konkrétně šatů, ale při výběru kteréhokoliv kusu oblečení. Pokud byste zvolily nevhodnou velikost, bílá barva by na tento fakt ještě více upozornila.

NEPODCEŇTE VÝBĚR SPODNÍHO PRÁDLA

Ženy se často vyhýbají oblečení v bílé barvě, protože je na ní vše vidět, ale stejně tak je vidět i vše pod ní. Pod bílé oblečení noste proto vždy spodní prádlo v nude odstínech. Vyvarujte se barevnému a černému prádlu a dejte pozor na skutečnost, že i bílé by mohlo pod oblečením prosvítat. 

Tip: Podívejte se, jaké kousky jsou považovány za základ letního šatníku.

Rozbijte monochromatický outfit aplikacemi a módními doplňky

Jak už jsme řekli mnohokrát – bílé šaty nemusí být obyčejné ani fádní. Ať už zvolíte délku jakoukoliv, buďte si jisté, že vás v dobře padnoucích šatech nikdo nepřehlédne.

Pokud nechcete klasické bílé, které někomu přece jen mohou evokovat ty svatební, zvolte kombinaci bílé s nějakou výraznější barvou – žlutou, zelenou, modrou. Možností je mnoho, stejně tak jako módních doplňků, se kterými je můžete kombinovat.

Preferujete jednobarevný outfit, nebo dáváte přednost kombinaci více barev?