Betonová dlažba okolo domu

Krása betonu tkví v nadčasové jednoduchosti

Je možné v betonu najít krásu? Nejedná se jen o kus šedivé hmoty, která je dobrá akorát tak do základů budov? Kdo chce, ten výjimečnost v betonu vidí. Dané je to i tím, že jako stavební materiál dovoluje vytvářet nejen rovinné, ale také zakřivené plochy. A navíc díky dodatečným úpravám při betonování, jako je broušení, leštění, otryskávání pískem nebo pemrlování, je možné vytvářet nejrůznější struktury.

Beton je praktickým materiálem

Ze základů domů, kde není vidět, se beton postupně přenesl na viditelné konstrukce budov a stal se oblíbeným stavebním materiálem mnoha architektů. Není divu, proč se tomu tak stalo. Je odolný proti mechanickému poškození, ohnivzdorný a pevný i v tlaku a betonové konstrukce vynikají velkou trvanlivostí a levnou výrobou.

Šedá barva betonu je aktuálně moderním odstínem. Je elegantní a nadčasová a dá se lehce kombinovat s dalšími barvami. Motiv betonu lze dnes najít i v bytové architektuře třeba na nábytku do obývacího pokoje, vyrábějí se z něho dokonce i něžné náušnice.

Beton jako umělý kámen

V minulosti si museli stavbaři vystačit s přírodním kamenem. Ti dnešní mají naštěstí k dispozici beton. Ne nadarmo se mu přezdívá umělý kámen. Mezi největší producenty betonových dlažeb, tvarovek a zdících systémů v České republice patří česká firma BEST. Už třicet let vyrábí kvalitní betonové produkty pro stavebnictví. Svůj výrobní program přizpůsobuje požadavkům moderní doby a podle aktuálních trendů přichází i s novými produkty, jež mohou uspokojit i toho nejnáročnějšího zákazníka.

V sortimentu značky BEST najdete zámkovou dlažbu, zatravňovací dlažbu, betonové obrubníky stejně jako palisády a schodiště. Díky nim je možné vytvářet zajímavé a funkční venkovní prostředí – příjezdovou cestu ke garáži, terasu pro posezení s rodinou a přáteli, dlažbu ve venkovní kuchyni nebo praktické okolí bazénu.

Proč si zvolit betonovou dlažbu nebo tvarovky?

Pokud je nutné na zahradě cokoliv zpevnit, využívá se k tomuto účelu buď přírodní kámen, anebo v poslední době stále více oblíbené betonové dlažby. Jejich výhoda tkví hlavně v tom, že jsou prakticky bezúdržbové a odolné i vůči chemikáliím a povětrnostním vlivům. I proto se z litého betonu vyrábějí betonové lemy s přesahem, jež slouží pro čisté zakončení bazénů. Jsou zároveň vhodné pro napojení na plochu z betonové dlažby BEST. Použitím těchto lemů lze docílit moderního vzhledu architektonické dominanty zahrady, jakou bazén bezesporu je. V nabídce jsou v několika barevných odstínech – bílé, antracitové, přírodní a krémové. Povrch betonového lemu s přesahem je opatřený protiskluznými nálitky pro větší bezpečnost.

Značka BEST je zárukou kvality, která nezklame. Její produkty se vyvážejí do Německa, Polska, Rakouska i Slovenska, kde se právem těší pozornosti zákazníků.