Ušijte svým dětem stylové tepláky

Pokud se poohlížíte po nějakém přivýdělku na mateřské dovolené, můžete se pustit do šití dětského oblečení. Přece jen, teplákových souprav není nikdy dost, protože nachází uplatnění nejen ve školkách, ale i v domácím prostředí, na zahradě, výletech a podobně. Jestliže se vám nezamlouvají nabídky současných obchodů, je na čase pustit se do tvorby vlastních produktů.

Prvně by vás měla zajímat látka, přičemž uplatnění nachází právě teplákovina s potiskem, ze které vyrobíte všechno od klasických tepláků až po praktické mikiny. Teplákovina jako taková je velice pohodlná a vhodná je do přírody, na doma, ale třeba i na cvičení. Myslete na to, že každé dítko má jiný pas, a proto je dobré zvolit do pasu tunýlek s širokou gumou.

Teplákovina a její využití

V letním období vaše ratolesti ocení teplákové kraťasy, jejichž ušití je jednoduché a poměrně rychlé. Zkrátka vám postačí přední a zadní díl nohavic, které si zkrátíte podle potřeby. Zapomenout nesmíme ani na čistě holčičí oblečení, tedy teplákové šaty.

Co se týče střihu, na internetu najdete spoustu videonávodů a šablon, pomocí nichž vyrobíte tepláky, šortky, ale i mikiny s kapucí. Šití tepláků je vhodné pro začátečníky, postupně pak můžete zkoušet složitější střihy.

Doporučený materiál

Velice vyhledávaná je teplákovina metráž, přičemž materiál jako takový je charakteristický hned několika přednostmi. V první řadě je prodyšný, dále pak hladký na dotek a všestranný, co se využití týče. V podstatě se jedná o kombinaci bavlny a elastanu, takže výsledné oblečení je dokonale pružné, a přitom savé. Vybrat si můžete z pestré škály odstínů od žluté přes růžovou až po černou, modrou či zelenou. Teplákovina by měla mít gramáž minimálně 210 g/m2.

Pro šití tepláků je dobré používat overlock, ovšem zvládnete to i na klasickém domácím šicím stroji.