Nečekaný úder blesku ročně zdevastuje několik domácností. Raději si nechte vyrobit hromosvod

Nejspíše každý z vás si dokáže představit následky, které by pro vaši střechu nad hlavou přinesl zásah bleskem. V tom lepším případě vám pouze vyhoří všechen majetek, zatímco v tom horším lze klidně přijít i o život. Napětí o deseti až padesáti milionech voltů umí zkrátka nadělat pořádnou paseku. Jak se ochránit?

Nepokoušejte štěstí

Mnoho lidí si zajisté řekne, že šance na prožití takové situace je naprosto mizivá. Stejnou domněnku má každoročně několik desítek domácností, které se stanou oběťmi tohoto nelítostného živlu a zbyde po nich jen ohořelá ruina. Opravdu chcete riskovat stejný osud, když je ochrana proti němu tak nenáročná?

Pro mnoho majitelů nejrůznějších typů budov je hromosvod dokonce zákonnou povinností, což je jedině dobře. Jedná se především o školy, nemocnice, průmyslové budovy, ubytovací zařízení a rodinné domy stojící osamoceně nebo na kopci. To však neznamená, že není hromosvod projekt chytrým nápadem pro úplně každého vlastníka nemovitosti.

Svěřte svůj osud do rukou profesionálů

V současnosti figuruje na našem trhu několik kvalitních a ověřených společností zaměřujících se na návrh hromosvodu, jeho realizaci i případné opravy a pravidelné kontroly. Není to jen o tom, nechat si postavit celý systém a mít do konce života klid. Jakákoliv poškozená součást tohoto zařízení jej totiž činí nepoužitelným, tudíž je určitě vhodné jej nechat pravidelně prohlédnout odborníky.

V případě klasických domů se doporučuje prohlídka jednou za dva roky a kompletní revize jednou za čtyři roky. Dobré služby, velmi kvalitní řešení a cyklickou údržbu vám zajistí společnost s internetovými stránkami hromoelektro.cz. Chcete-li si dopřát naprostý klid a jistotu, podívejte se na zmíněný odkaz a domluvte si schůzku.