Ocelové haly najdou uplatnění v mnoha oblastech

Montované haly, které lze sestavit a v případě potřeby zase rozebrat, zažívají docela boom. Výhody jsou jasné. Takovou stavbu máte k dispozici poměrně rychle, a když se podnikání vyvine jiným směrem, než jste čekali, dá se přestěhovat či úplně zrušit. To všechno daleko jednodušeji než u kamenné stavby.

Lidé, kteří ocelové konstrukce viděli tak maximálně na fotce, mají častokrát obavy, kolik toho taková hala vydrží a jak příjemně v ní je. Tyto obavy jsou ale naprosto liché. V dnešní době už jsou technologie tak pokročilé, že toho tyto ocelové přístřešky vydrží opravdu hodně a dají se značně přizpůsobit.

Stačí zvolit ty správné parametry

Základem ocelové haly je samozřejmě pevná ocelová konstrukce. Pak záleží na vás, čím ji budete chtít opláštit a zateplit. Standardně se používá zateplení pomocí PUR panelů, pro vyšší požární odolnost se instalují panely s minerální vatou. Využívají se trapézové plechy a fasádní systémy. I opláštění je vysoce kvalitní, využívají se výrobky od certifikovaných dodavatelů Kingspan, Rukki, Isopanel, Arcelormital. Aspoň tak to funguje u společnosti OK ocel konstrukce.

Kvalita je na prvním místě

Ačkoliv je dodavatelů montovaných hal spousta, rozhodně nejde o obor, kterému by se mohl věnovat každý jen tak bez zkušeností. Vždy si vyberte firmu, jež ke stavbě přistupuje zodpovědně a se všemi náležitostmi – tedy takovou, co zpracuje architektonickou studii na možné typy řešení, vypracuje vám projekt pro stavební povolení, prováděcí dokumentaci i statické posouzení ocelové nosné konstrukce. U složitějších projektů se dělá i výrobní dokumentace.

Zmiňovaná společnost ke všem projektům přistupuje zodpovědně a zakládá si na předem smluvených termínech. Působí po celé ČR a kromě hal dodává i požární žebříky z oceli a buduje ocelové přístřešky na míru.