Esenciální oleje pro vytvoření útulné atmosféry

Chcete si po náročném pracovním dnu odpočinout? Pokud nemáte čas navštěvovat pravidelně masáže, wellness centra a sauny, vykouzlete si uklidňující a příjemnou atmosféru u vás doma. Postačí vám k tomu aromalampa, respektive difuzér na esenciální oleje.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak málo stačí k tomu, aby se obývací pokoj proměnil v oázu klidu? Proměňte ho v mini wellness centrum použitím esenciálních olejů. Po nesnadné pracovní směně vyzkoušejte levandulový olej, který vám pomůže uvolnit se, vypnout a načerpat opět sílu.

Co je to difuzér?

Jednoduše řečeno, jedná se o rozprašovač, který „rozbíjí“ esenciální oleje na mikročástice a posílá je do prostoru. Ať už chcete podpořit spánek, nebo se prostě cítit jako na dovolené v Thajsku, difuzér je pro takové účely jako stvořený.

I když si to možná ani neuvědomujete, vůně a paměť jsou vzájemně propojené nádoby. Pokud použijete esenciální olej s citronovou trávou, není to jen tak, ale je to vaše vstupenka do světa vzpomínek a pocitů.

Jaké další oleje stojí za zkoušku?

Vavřín kubébový – vyznačuje se silným aromatem, které je lehce citrusový, přitom osvěžující až pronikavý. Olej se používá v kancelářských prostorách k provonění, protože podporuje koncentraci a taktéž má antistresové účinky.

Rozmarýn – postaví vás na nohy, neboť dokáže dodat ztracenou energii. Rozmarýn je silný, ale má specifické účinky na tělo i mysl. Doporučuje se taktéž při nachlazení, neboť posiluje správnou funkci imunitního systému.

Máta peprná – osvěžuje mysl a má pozitivní vliv na soustředění. Kdo by neznal vůni máty peprné, je svěží, mentolová, a přitom má lehce nasládlé tóny.

Jestliže sháníte esenciální oleje do aromalampy a difuzéru v bio kvalitě, podívejte se na nabídku e-shopu Ekokočka. Prodává oleje od různých značek a v mnoha vůních.